Wednesday, April 20, 2022

Play2, A Visit to a Small Planet, Solved Question Answers | 1st Year English Notes

Q#1. How did Kreton prove his extraordinary powers?

Ans. He proved his by making an invisible wall around hi spacecraft so that the army might not harm him. They could be allowed without permission. He had the power to know about people's mind. He and his people were immortal.

Q#2. What was the purpose of Kreton’s visit?

Ans. He had come there to rule over the world. He wanted to know the development which the human had made. He wanted to build his own world in which he could make his own rules.

Q#3. How much advance was the civilization of Kreton than that of the Earth?

Ans. He had different civilization than earthly civilization. The earthly civilization was in beginning. They are not on the peak stage of civilization. While Kreton's civilization was at top of the level.

Q#4. Could the people of the earth compete with the people of Kreton?

Ans. No, there was not any comparison between earthly people and Kreton people. The earthly people were inferior than them. They were less power than Kreton people. They were inferior in knowledge like science, technology, civilization, intelligence, wisdom, comprehension

Q#5. How damaging was violence in life?

Ans. The violence was dangerous for everyone even for society. It destroy the whole life of everyone. It devalues the progress of the country. When the society neglects the people, it creates violence and whole country affects by it.

Q#6. How impressive are the morals of Kreton?

Ans. His morals are very great. He shows himself powerful than General Powers and the other people. His behavior is very good and polite. He meets happily with others from the beginning of play. 

Q#7. What was the role of the General Powers in the play?

Ans. His role is very important throughout the play. He is responsible for the security of the people and the country. When Kreton lands on the earth, he considers him enemy and starts fighting against him. 

Q#8. What was the theme of Kreton’s study?

Ans. Theme of Kreton was to know about the livelihood of the earthly people. He differentiate both the lives of earth and his civilization. He draws the disadvantages of earthly people and their civilization. His main purpose to make good relationship with earthly people.

Q#9. How did Kreton impress General Powers?

Ans. He impressed the General Powers by telling him about his aim in army. He wanted to get high rank in US army. He impressed him by another task like making an invisible wall around his spaceship and no one was allowed without his permission.

Q#10. What does Mr. Spelding say about flying objects in his TV broadcast?

Ans. He concludes by quoting General Powers that the spaceship is nothing but a meteor passing through the earth. All the postulation are unproven. He further adds that the Americans are the first to travel in space.

Q#11. Why has General Powers call Kreton a spy? “OR” What has General Powers thought about Kreton?

Ans. He had called him a spy who has come to study the human minds in earth. They want to rule over them. First they want to know their negative value then they will impose their own rules on them.

Q#12. What restrictions has imposed on Selding’s house?

Ans. The restrictions were that they would not use the phone calls and no one would be allowed to leave the house until the situation was handled.


No comments:

Post a Comment

First Aid

Q.# What is the importance of knowledge of "First Aid" in crisis management? Ans. The need is very important to have the knowledge...